Annons

Buschs påstående tillbakavisas av partikamrat

Politik • Publicerad 9 augusti 2022
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch sommartalade på Hönö i helgen.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch sommartalade på Hönö i helgen.Foto: Adam Ihse/TT

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch sade i sitt sommartal i helgen att förlossningsenheterna i Lycksele och Skellefteå hotas av nedläggning.

Men enligt partikollegan och riksdagskandidaten Betty-Ann Nilsson i Lycksele stämmer inte det påståendet, rapporterar P4 Västerbotten. Hon beskriver dock situationen i Lycksele som bekymmersam.

Annons

– Vi saknar helt enkelt barnmorskor och vi behöver bättre arbetsmiljö, säger hon till radion och fortsätter:

– Skellefteå är ju en expanderande kommun, så den kliniken kommer ju att alltid finnas kvar, inget annat finns på vår världskarta när det gäller regiondelen.

Kristdemokraternas presschef Sabina Bernhardsson kommenterar Buschs uttalanden så här:

"Vi har identifierat förlossningskliniker som skulle behöva förstärkning för att undvika nedläggningshot i framtiden eller för att säkra framtida drift, bland annat i samråd med våra regionråd. Det är allmänt känt att det har funnits problem och brister på flera håll i landet. Med så många nedlagda förlossningsenheter de senaste åren finns en stor oro. Skellefteå är ett sådant exempel", skriver hon i ett mejl till TT.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons