Annons
Nyheter

Buss och bil i krock – två döda

Två personer har omkommit sedan en linjebuss och en personbil frontalkrockat i Härryda kommun utanför Göteborg under torsdagen.
Olyckor • Publicerad 5 augusti 2022
En linjebuss och en personbil frontalkrockade på torsdagen i Härryda kommun utanför Göteborg.
En linjebuss och en personbil frontalkrockade på torsdagen i Härryda kommun utanför Göteborg.Foto: Adam Ihse/TT

Det rör sig om en man i 65-årsåldern och en man i 25-årsåldern, uppger polisen. Den ena av dem ska ha befunnit sig i personbilen och den andra i bussen.

Ytterligare tre personer med oklara skador har förts till sjukhus med ambulans. Flera personer uppges ha blivit lindrigt skadade.

Annons

Olyckan skedde vid 18.30 vid väg 156 och flera enheter från både räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Över tio personer ska ha varit ombord på bussen vid krocken och en person ska ha befunnit sig i personbilen.

– Det var ganska rörigt på platsen och många upprörda känslor och chockade människor, säger polisens presstalesperson Jenny Widén.

– I nuläget vet vi inte vad som har orsakat olyckan. Vi har inlett en förundersökning för att utreda vad som har hänt. Fordonen ska undersökas av tekniker och förhör med vittnen ska hållas, fortsätter hon.

Händelsen utreds som vårdslöshet i trafik.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons