Annons
Nyheter

Chaufför åtalas efter skateboardåkares död

Brott • Publicerad 11 april 2023
En skateboardåkare som blev påkörd i en gatukorsning i Halmstad i slutet av september förra året och blev så allvarligt skadad att han senare avled. Arkivbild.
En skateboardåkare som blev påkörd i en gatukorsning i Halmstad i slutet av september förra året och blev så allvarligt skadad att han senare avled. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En skateboardåkare skadades så allvarligt i krocken med en lastbil att han senare avled. Nu åtalas lastbilschauffören för vållande till annans död.

Olyckan skedde när lastbilen skulle svänga höger i en gatukorsning i Halmstad, på ett övergångsställe där skateboardåkaren hade företräde, skriver Hallandsposten.

Åklagaren hävdar att chauffören var ouppmärksam i trafiken, både genom att inte ha tillräcklig uppmärksamhet på gång- och cykelbanan och genom att inte stanna omedelbart efter påkörningen. Mannen nekar till brott.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons