Annons
Nyheter

CNN:s vd Chris Licht tvingas bort

CNN:s vd Chris Licht lämnar det amerikanska tv-bolaget. Han lämnar med omedelbar verkan sitt arbete efter bara ett år på posten, rapporterar CNN.
USA • Publicerad 7 juni 2023
Chris Licht. Arkivbild.
Chris Licht. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Licht har under våren fått hård kritik för flera redaktionella beslut, bland annat då den förre presidenten Donald Trump intervjuades i en så kallad "town hall-intervju" på bästa sändningstid i mitten av maj.

Under året har CNN också skakats av nedskärningar, låga tittarsiffror och skarp kritik i medarbetarundersökningar.

Annons

Droppen blev, enligt nyhetsbyrån AP, en lång artikel i tidningen The Atlantic. Licht sade i måndags till de anställda att han inte kände igen sig eller bolaget, men att han bad om ursäkt för situationen på kanalen.

Han sade då att han skulle "kämpa utav bara den" för CNN, men bara två dagar senare gav David Zaslav, koncernchef på CNN:s moderbolag Warner Bros Discovery, de anställda beskedet att Licht fått gå. Tills vidare kommer han att ersättas av en grupp högre chefer som ska arbeta tillsammans.

Licht anställdes som vd efter att ha jobbat som producent i många år, bland annat för "Morning Joe", "CBS this morning" och "The late show with Stephen Colbert".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons