Annons
Nyheter

Framsteg i tv-konflikten – men avtal dröjer

Comhem och TV4 Media har efter flera dagars intensiva förhandlingar kommit överens om ett ramverk för ett nytt avtal om rätten att visa TV4-kanalerna och C More.
Men exakt vad det kommer att innebära för kunderna är ännu inte klart.
Nöje • Publicerad 4 november 2020
Com hem och TV4 Media har kommit överens om ett ramverk för nytt avtal. Arkivbild.
Com hem och TV4 Media har kommit överens om ett ramverk för nytt avtal. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

– Jag kan inte gå in på om det blir några eventuella förändringar, vi kan berätta mer först när avtalet är helt färdigbehandlat, säger Joel Ibson, presstalesperson för Comhem.

Ibson vill heller inte säga när ett helt färdigt avtal kan finnas på plats.

Annons

– Jag vill inte sia om det.

Det överenskomna ramverket innebär tills vidare att Comhems och Boxers 2,1 miljoner hushåll kan fortsätta att titta på TV4-kanalerna och C More precis som vanligt, samtidigt som parterna förhandlar klart.

– Förhandlingarna har dragit ut på tiden men nu är vi överens om de stora dragen så våra kunder behöver inte oroa sig, säger Joel Ibson.

Konflikten har handlat om att Comhem inte accepterar att TV4 har höjt priset på det nya avtalet. Comhem har dock valt att inte kommentera hur stor prishöjningen är, eller hur TV4 motiverar den.

– Det vi har jobbat på är en långsiktig lösning, men jag kan inte gå in på avtalets längd. Det kan vi eventuellt återkomma till när förhandlingarna är helt klara, säger Joel Ibson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons