Annons
Nyheter

Covidfall på högstadieskolor – tvingas stänga

Coronaviruset • Publicerad 2 november 2020
Det blir distansplugg för flera högstadieelever i Huddinge kommun framöver, efter flera fall av coronasmittade. Arkivbild.Foto: Berit Roald/NTB/TT

Två högstadieskolor i Huddinge i södra Stockholm går över till fjärr- och distansundervisning efter flera upptäckta coronafall, rapporterar P4 Stockholm.

Samtliga elever på Källbrinksskolan och elever i årskurs 9 på Balingsnässkolan i Huddinge kommer att få plugga hemifrån i minst två veckor respektive minst en vecka – med omedelbar verkan.

Annons

Beslutet fattades av barn- och utbildningsnämnden i Huddinge kommun i helgen, efter att flera bekräftade fall av covid-smittade upptäckts på skolorna. Ett flertal personer uppvisar även symptom.

Elever som är friska kommer under måndagen att få hämta den utrustning som behövs för att plugga hemifrån, enligt radion.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons