Annons
Nyheter

Covidrädslan lättar – Japan släpper in fler

Från och med onsdagen får dubbelt så många människor, 20 000 stycken, komma in i Japan varje dag. Beslutet är ett steg i landets lättade coronarestriktioner.
Japan • Publicerad 1 juni 2022
Japan har beslutat att släppa in fler inresande. Arkivbild.
Japan har beslutat att släppa in fler inresande. Arkivbild.Foto: Hiro Komae/AP/TT

I takt med att risken för smittspridning bedöms minska i Japan lättar restriktionerna för inresor.

Människor som kommer till landet behöver inte längre isolera sig och testa sig för covid-19, förutsatt att de kommer från något av 98 länder och regioner som bedöms medföra låg risk för smittan, rapporterar nyhetsbyrån Kyodo. Där ingår bland annat Sverige.

Annons

Den japanska regeringen planerar att överväga ytterligare lättnader beroende på hur smittoläget utvecklas.

– Vi skulle vilja fortsätta att lätta på gränskontrollåtgärderna steg för steg, säger regeringens samordningsminister Hirokazu Matsuno vid en presskonferens.

Utlänningar som kategoriseras som turister är för första gången på cirka två år välkomna i etapper från och med den 10 juni. Besöken kommer inledningsvis att begränsas till arrangerade guidade turer för personer från de 98 länderna. De kommer bland annat att uppmanas att bära munskydd och vidta andra försiktighetsåtgärder under besöket.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons