Annons
Nyheter

Dagliga pressträffar lockar miljonpublik

Coronaviruset • Publicerad 5 maj 2020
Allmänhetens intresse för de återkommande pressträffarna med Socialstyrelsen, Folkhälsomyndigheten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap är mycket stort.
Allmänhetens intresse för de återkommande pressträffarna med Socialstyrelsen, Folkhälsomyndigheten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap är mycket stort.Foto: Anders Wiklund/TT

Närmare en miljon radiolyssnare och tv-tittare följer de dagliga pressträffarna klockan 14 med Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Vid ett tillfälle i mitten av april lockade den direktsända pressträffen nästan 1,5 miljon tittare och lyssnare, enligt MSB:s kommunikationsdirektör Morgan Olofsson. Därtill kommer flera webbsända kanaler.

Annons

"Under tider där en kris eller händelse påverkar många är behovet av tydlig, korrekt och återkommande information av stor betydelse", konstaterar MSB i ett pressmeddelande.

Allmänintresset har dessutom ökat kraftigt för krisinformation.se – en sajt med bekräftad information från myndigheterna – och det nationella informationsnumret 11313 som ger svar om större olyckor och kriser.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons