Annons
Nyheter

Dåligt intresse för sommarjobbspengar

Coronaviruset • Publicerad 15 maj 2020
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) uppmanar kommunerna att ansöka om pengar för att anordna sommarjobb. Arkivbild.
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) uppmanar kommunerna att ansöka om pengar för att anordna sommarjobb. Arkivbild.Foto: Ari Lorestani / TT

Intresset har hittills varit skralt för att ansöka om pengar för att anordna sommarjobb. Endast ett 30-tal kommuner har skickat in ansökan.

För några dagar sedan motsvarade ansökningarna runt 11 miljoner kronor, vilket bara är en bråkdel av de totalt 180 miljoner som regeringen, C och L sedan tidigare har avsatt för sommarjobb. Om pengarna utnyttjas fullt ut kan det bli 20 000 jobb.

Annons

– Det finns mycket resurser för kommunerna att ansöka om, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

Hon uppmanar kommuner och organisationer att tänka kreativt för att få fram sommarjobb, nu när det har blivit betydligt svårare för unga att hitta ett jobb.

– Jag hoppas att vi under de närmaste veckorna ser att alla de resurser vi ställt till förfogande kommer att användas av kommunerna, säger Nordmark.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons