Annons
Nyheter

Damaskus flygplats stängd efter robotattack

Israel har avfyrat robotar mot Syriens huvudstad Damaskus internationella flygplats tidigt på måndagen. Flygplatsen har stängt och två soldater ska ha dött i attacken, enligt Syriens armé.
Syrien • Publicerad 2 januari 2023
Bilden visar förödelsen på Damaskus internationella flygplats efter en israelisk attack i juni 2022. Den gången hölls flygplatsen stängd i två veckor för reparationer. Arkivbild.
Bilden visar förödelsen på Damaskus internationella flygplats efter en israelisk attack i juni 2022. Den gången hölls flygplatsen stängd i två veckor för reparationer. Arkivbild.Foto: SANA/AP/TT

Den israeliska robotattacken, som var den första i år, orsakade också stor materiell skada i ett närliggande område, uppger den syriska militären men lämnar inga närmare detaljer.

Enligt brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) ska fyra personer ha dödats i attacken.

Annons

"Fyra stridande, inklusive två syriska soldater, dödades i den israeliska attacken", uppger SOHR-chefen Rami Abdul Rahman för nyhetsbyrån AFP.

Det är andra gången på ett år som flygplatsen attackerats och tvingats stänga.

Israel har inte kommenterat attacken.

Den 10 juni 2022 attackerade Israel Damaskus flygplats och orsakade då omfattande skador på infrastrukturen och landningsbanor. Flygplatsen höll stängt i två veckor för reparationer.

Israel, som de senaste åren uppges ha genomfört hundratals attacker mot de regimkontrollerade delarna av Syrien, medger eller kommenterar sällan anfallen. Landet har dock bekräftat att man regelbundet riktar attacker mot Iranstödda milisgrupper, såsom shiamuslimska Hizbollah som skickat tusentals soldater för att stödja Syriens president Bashar al-Assads styrkor.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons