Annons
Nyheter

Daniel Wellington tvingas till nedskärningar

Ekonomi • Publicerad 9 juni 2022
Över hälften av rollerna på Daniel Wellingtons huvudkontor i Stockholm kommer att beröras av nedskärningarna, rapporterar Breakit. Arkivbild.
Över hälften av rollerna på Daniel Wellingtons huvudkontor i Stockholm kommer att beröras av nedskärningarna, rapporterar Breakit. Arkivbild.Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Det svenska klockföretaget Daniel Wellington sparkar 15 procent av sin personal globalt och mer än hälften av alla på huvudkontoret i Stockholm sedan bolaget behövt göra stora nedskärningar, rapporterar Breakit.

“Cirka 200 roller av våra cirka 1 300 anställda berörs, vilket motsvarar 15 procent av alla våra anställda globalt. På huvudkontoret i Stockholm berörs mer än hälften av rollerna. Det är roller på alla avdelningar och alla nivåer som berörs för att snabbt skala kostnad”, skriver Camilla Åstrand, presschef på Daniel Wellington i ett mejl till Breakit.

Enligt bolaget vill man transformeras till ett mindre bolag med tanke på det rådande marknads- och världsläget och därmed kommer kostnaderna behövas skäras ned kraftigt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons