Annons
Nyheter

Danmark välkomnar Sverige till Nato

Danmark • Publicerad 1 juni 2022
Folketinget kan nästa vecka befästa Danmarks stöd för att Sverige och Finland ska få gå med i Nato. Arkivbild.
Folketinget kan nästa vecka befästa Danmarks stöd för att Sverige och Finland ska få gå med i Nato. Arkivbild.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix/TT

Danmarks regering ber inom kort folketinget att ge ett formellt grönt ljus för att Sverige och Finland ska få gå med i Nato.

"Jag är glad för att vi med detta steg – som en av de första allierade – gör klart för att önska Sverige och Finland välkomna till Nato", meddelar utrikesminister Jeppe Kofod (Socialdemokratiet) i ett pressutskick.

Annons

Den danska regeringen har redan slagit fast att Danmark stödjer de nordiska ländernas ansökningar till försvarsalliansen, men formellt krävs det i slutänden att varje Natolands parlament ger sitt godkännande.

Regeringen ska gå fram med en proposition på torsdag. Folketinget väntas då kunna rösta om saken någon gång nästa vecka.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons