Annons
Nyheter

Danska gripen för terror vid hemkomst

Danmark • Publicerad 10 december 2021
En kvinna som återvänt till Danmark från Afghanistan har gripits misstänkt för att ha varit del av en terrororganisation. Arkivbild, Kastrup flygplats.
En kvinna som återvänt till Danmark från Afghanistan har gripits misstänkt för att ha varit del av en terrororganisation. Arkivbild, Kastrup flygplats.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix/TT

En 25-årig kvinna har återvänt till Danmark från Afghanistan tillsammans med sina tre barn – och gripits. Hon misstänks ha anslutit sig till terrorrörelsen IS afghanska gren.

Kvinnan och barnen landade med ett flygplan i Köpenhamn under fredagen, meddelar Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande. De uppges ha vistats i Afghanistan i ett års tid.

Annons

Den misstänkta väntas närvara vid en rättsförhandling bakom stängda dörrar redan på lördagen. Hennes barn omhändertas av sociala myndigheter.

I övrigt kommer det inte att berättas något om fallet i nuläget, understryker polisen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons