Annons
Nyheter

Danskar avråds från alla resor utomlands

Danmark • Publicerad 5 november 2020
De danskar som trotsar reseråden ska sitta i karantän 14 dagar efter hemkomst, eller tills de testats negativt för covid-19. Arkivbild.
De danskar som trotsar reseråden ska sitta i karantän 14 dagar efter hemkomst, eller tills de testats negativt för covid-19. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Västerbotten och Västernorrland var de sista utländska resmålen som danskar inte avråddes från, men nu uppfyller inte heller dessa regioner kriterierna för låga smittotal. Danmark avråder från alla icke nödvändiga resor utomlands.

– Smittonivån i hela Europa är extremt hög och i en lång rad länder är den högre denna veckan än förra, säger Erik Brøgger Rasmussen vid det danska utrikesministeriet till nyhetsbyrån Ritzau.

Annons

Bara Finland ligger under den gräns – 30 nya smittade per 100 000 invånare de senaste sju dagarna – som används när råden utformas. Men även resor till Finland avråds, på grund av landets strikta regler för inresa.

De danskar som trotsar reseråden ska sitta i karantän 14 dagar efter hemkomst, eller tills de testats negativt för covid-19.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons