Annons
Nyheter

Diaverum redo för börsen

Dialysklinikbolaget Diaverum bekräftar uppgifterna om en notering på Stockholmsbörsen.
Bolaget hoppas dra in 290 miljoner euro på en nyemission och försäljning av aktier i samband med noteringen.
Ekonomi • Publicerad 16 november 2020

"Noteringen möjliggör för Bolaget att utöka aktieägarbasen och förbättra Diaverums tillgång till de svenska och internationella kapitalmarknaderna, vilket kommer stödja bolagets fortsatta organiska och förvärvsdrivna tillväxt och utveckling", skriver Diaverum i ett pressmeddelande.

Bolagsledningen hoppas även med noteringen öka kännedomen om Diaverum och dess verksamhet bland befintliga och potentiella uppdragsgivare, patientgrupper och andra intressenter.

Annons

Diaverum räknar med att kunna dra in 290 miljoner euro i nytt kapital i samband med noteringen. Det planeras både en nyemission och en försäljning av befintliga aktier.

"Diaverum har för avsikt att använda emissionslikviden till en partiell refinansiering genom återbetalning av en del av Bolagets befintliga kreditfaciliteter samt till den löpande verksamheten, inklusive finansiering av framtida förvärv, och transaktionskostnader", skriver Diaverum.

Fakta: Diaverum

Diaverum, som grundades i Lund 1991, ägs inför börsnoteringen av riskkapitalbolaget Bridgepoint. Bolaget erbjuder sjukvård till patienter med kronisk njursjukdom, både i form av så kallad dialys, men även med transplantationer.

Bolaget har cirka 11 000 anställda på 421 kliniker i 22 länder. Enligt uppgifter till nyhetsbyrån Reuters kan värderingen av bolaget i börsnoteringen bli 20 miljarder kronor.

Källor: Diaverum, Reuters

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons