Annons
Nyheter

Digitala stämmor kan snart bli verklighet

Regeringen vill göra det möjligt för aktiebolag och ekonomiska föreningar, inklusive bostads- och hyresrättsföreningar, att hålla stämmor digitalt. Nu läggs förslaget fram i en lagrådsremiss.
Ekonomi • Publicerad 8 juni 2023
Justitieminister Gunnar Strömmer (M) vill göra det lättare för bolag att hålla stämmor digitalt. Arkivbild.
Justitieminister Gunnar Strömmer (M) vill göra det lättare för bolag att hålla stämmor digitalt. Arkivbild.Foto: Lars Schröder/TT

– Det bör vara upp till de enskilda bolagen och föreningarna att själva avgöra vilken mötesform som lämpar sig bäst för dem. Det är hög tid att den här lagstiftningen moderniseras och inte längre står i vägen för detta, säger justitieminister Gunnar Strömmer (M) i ett pressmeddelande.

Digitala stämmor blev möjliga under pandemin, men lagstiftningen upphörde att gälla vid slutet av 2022. Förslaget som presenteras innebär att möjligheten till att hålla digitala stämmor blir permanent.

De nya reglerna föreslås träda i kraft den 1 januari 2024.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons