Annons
Nyheter

Döda och skadade i brand på covid-avdelning

Rumänien • Publicerad 14 november 2020
En intensivvårdsavdelning för covid-19-patienter i staden Piatra Neamt i norra Rumänien eldhärjades på lördagen.
En intensivvårdsavdelning för covid-19-patienter i staden Piatra Neamt i norra Rumänien eldhärjades på lördagen.Foto: ZIarPiatraNeamt.ro/AP/TT

Minst tio personer omkom vid en brand på en intensivvårdsavdelning för covid-19-patienter i Rumänien på lördagen. Ytterligare sju personer skadades och är i kritiskt tillstånd, varav en är den jourhavande läkaren, rapporterar Reuters .

Branden utbröt i ett rum på en intensivvårdsavdelning i staden Piatra Neamt i norra Rumänien och spred sig sedan, enligt landets räddningsmyndigheter.

Annons

Rumäniens hälsovårdsminister, Nelu Tataru, säger att det sannolikt var en elektrisk kortslutning som låg bakom, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Åklagare säger att de ska inleda en utredning för att fastslå orsaken till branden, som är den värsta i landet sedan 65 personer omkom i en brand på en nattklubb i huvudstaden Bukarest 2015.

Piatra Neamt ligger cirka 22 mil norr om huvudstaden Bukarest.

Rumänien har 353 185 bekräftade fall av covid-19 och 8 813 av de konstaterat smittade har avlidit.

Nästan 13 000 covid-19-patienter ligger inlagda på rumänska sjukhus för närvarande, varav 1 172 på intensivvårdsavdelningar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons