Annons
Nyheter

Dödlig olycka i hoppborg utreds

Australien • Publicerad 17 december 2021
Blommar och gosedjur har lagt vid platsen där fem barn omkom i en hoppborgsolycka i torsdags.
Blommar och gosedjur har lagt vid platsen där fem barn omkom i en hoppborgsolycka i torsdags.Foto: Channel 9 via AP/TT

Utredare ska undersöka om den hoppborg som i torsdags slungades iväg av kraftiga vindar i södra Australien var fastbunden på ett korrekt sätt.

Fem barn avled och tre vårdas ännu för mycket allvarliga skador, medan ett barn fått lämna sjukhuset. Omkring 40 skolbarn blev vittnen till olyckan.

Annons

Polisen har gått ut med åldern på de förolyckade och det handlar om tre pojkar och två flickor som var 11 och 12 år gamla.

Det var årets sista skoldag och en grundskola i staden Devonport på Tasmanien hade ordnat med festligheter, då hoppborgen plötsligt flög iväg och barnen föll omkring tio meter, har vittnen berättat.

Polis ska nu tillsammans med utredare från Tasmaniens arbetsmiljömyndighet utreda om hoppborgen över huvud taget var fastbunden och hur starka vindarna var när olyckan skedde.

Sedan olyckan har julbelysningen stängts av i Devonport och i stället har ljus för de drabbade barnen tänts vid en minnesceremoni utanför skolan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons