Annons
Nyheter

Dödssiffran stiger obönhörligt efter tågolycka

Grekisk polis meddelar att antalet döda efter den förödande tågolyckan natten mot onsdag nu uppgår till 57.
Sökandet efter fler offer har fortsatt under torsdagen.
Grekland • Publicerad 2 mars 2023
Räddningstjänsten arbetar "centimeter för centimeter" för att ta sig igenom tågvraken i sökandet efter olycksoffer.
Räddningstjänsten arbetar "centimeter för centimeter" för att ta sig igenom tågvraken i sökandet efter olycksoffer.Foto: Vaggelis Kousioras/AP/TT

– Det är möjligt att någon kan ha varit ombord på tåget utan att ha rapporterats som saknad, säger polistalespersonen Constantia Dimoglidou på en pressträff.

Minst 48 människor får sjukhusvård, flertalet i staden Larissa som är beläget nära platsen där olyckan ägde rum. Sex av dem som är inlagda på sjukhus får intensivvård.

Annons

Räddningstjänstens talesperson Yiannis Artopios beskriver hur man "centimeter för centimeter" tar sig igenom tågvraken och områdena intill dessa.

– Vi kan se att det finns fler människor (kvarlevor) där, säger Artopios.

Det var strax före midnatt mellan tisdagen och onsdagen som ett persontåg som precis kört igenom en tunnel frontalkrockade – på samma räls – med ett godståg i närheten av Larissa i norra Grekland.

Under torsdagen kom beskedet att den stins i Larissa som greps i onsdags har medgett misstag i samband med olyckan.

– Jag tror att ansvaret, försumligheten, misstaget har erkänts av stinsen, säger regeringens talesperson Yiannis Economou till reportrar.

Den 59-årige stinsen framträdde i rätten under torsdagen och fick då uppskov till på lördag för att förbereda sitt vittnesmål och försvar. Han kommer då behöva svara på hur ett persontåg med runt 350 människor ombord tilläts att i flera kilometer färdas på samma spår som ett mötande godståg. Han väntas åtalas för vållande till annans död och kan få livstids fängelse om han döms.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons