Annons
Nyheter

Dom mot Arlandarånare fastställs i hovrätten

En penningkurir blev rånad på en väska med kontanter och guld till ett värde av drygt 10,2 miljoner kronor. Två män dömdes till fleråriga fängelsestraff av Attunda tingsrätt och överklagade domen. Svea hovrätt fastställer nu domen.
Brott • Publicerad 9 november 2020
Kammaråklagare Henrik Stiernblad på väg in i rättssalen när rättegången om rånet mot en penningkurir på Arlanda startade i Attunda tingsrätt. Rånet ägde rum i början av december 2019.Foto: Erik Simander/TT

Attunda tingsrätt dömde de två männen och en tredje man, som inte överklagat, för att tillsammans och i samförstånd ha rånat kuriren när han kom fram med taxi till Arlanda vid 12.30-tiden den 4 december förra året.

En av dem tog ett strupgrepp med sin arm runt halsen på kuriren samtidigt som två andra män stod intill och minst en av dem slet ifrån honom den väska där kontanter och guldtackor till ett värde av drygt 10,2 miljoner kronor förvarades.

Annons

Av de som överklagat dömdes den ena mannen till fängelse i 4,5 år för rån och den andra till fängelse i fyra år och åtta månader för rån och grov stöld.

Den ena mannen yrkade på att frikännas, medan den andra yrkade på ett lägre fängelsestraff. Men nu fastställer Svea hovrätten domen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons