Annons
Nyheter

Döms för 100 grova våldtäkter på barn

Brott • Publicerad 5 maj 2020
En man i 50-årsåldern döms av Eksjö tingsrätt till 13 års fängelse för bland annat ett okänt antal grova våldtäkter mot barn och två fall av grova sexuella övergrepp mot barn. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Första gången han tvingade sig på flickan var hon tio år. Sedan fortsatte våldtäkterna i flera år. Flickan vittnade i rätten och säger att mannen säkert våldtog henne upp emot 600 gånger, skriver Jönköpings-Posten.

Till slut tog flickan mod till sig och berättade för sin mamma. Hon hade också gjort en ljudupptagning från en av våldtäkterna. Nu döms mannen, som är i 50-årsåldern, av Eksjö tingsrätt till 13 års fängelse för bland annat ett okänt antal grova våldtäkter mot barn och två fall av grova sexuella övergrepp mot barn.

Eksjö tingsrätt konstaterar i domen att det handlar om i vart fall 100 våldtäkter. Och att det ändå är mer än tillräckligt för att döma mannen till maximistraffet för flerfaldig brottslighet. Mannen ska dessutom betala 355 000 kronor i skadestånd. Fängelsestraffet reduceras ändå ett år för att mannen efter avtjänat fängelsestraff kommer att utvisas ur landet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons