Annons
Nyheter

Döms till psykvård för knivmord i Malmö

Brott • Publicerad 1 juli 2021
Polis i närheten av fastigheten i Malmö där en man i 60-årsåldern blev knivhuggen till döds i januari i år. Nu döms en 59-årig man för mordet. Arkivbild.
Polis i närheten av fastigheten i Malmö där en man i 60-årsåldern blev knivhuggen till döds i januari i år. Nu döms en 59-årig man för mordet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Med en kökskniv högg den 59-årige mannen en något äldre man i magen i källaren till ett bostadshus i Malmö i januari. Mannen, som arbetade som fastighetsskötare i huset, avled och nu döms 59-åringen för mordet.

Påföljden blir rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, skriver Malmö tingsrätt i sin dom. En rättspsykiatrisk undersökning har visat att mannen lider av en allvarlig psykisk störning och att han gjorde det även vid tidpunkten för mordet.

Mannen ska även betala ett skadestånd på sammanlagt 240 000 kronor till offrets anhöriga.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons