Annons
Nyheter

Donald Trump visade sig – hedrade veteraner

USA • Publicerad 11 november 2020
USA:s president Donald Trump deltar på Stilleståndsdagen i en ceremoni på statskyrkogården Arlington i Washington D.C för att hedra amerikanska krigsoffer.
USA:s president Donald Trump deltar på Stilleståndsdagen i en ceremoni på statskyrkogården Arlington i Washington D.C för att hedra amerikanska krigsoffer.Foto: Patrick Semansky/AP/TT
USA:s tillträdande president Joe Biden och hans hustru Jill Biden, båda med munskydd, närvarade vid en ceremoni i Philadelphia för att hedra amerikanska krigsoffer på Stilleståndsdagen den 11 november.
USA:s tillträdande president Joe Biden och hans hustru Jill Biden, båda med munskydd, närvarade vid en ceremoni i Philadelphia för att hedra amerikanska krigsoffer på Stilleståndsdagen den 11 november.Foto: Alex Brandon/AP/TT

USA:s president Donald Trump och hans hustru Melania Trump har besökt statskyrkogården Arlington i Washington D.C. för att på Stilleståndsdagen hedra de många amerikaner som dödats i krig.

Det är första gången som Donald Trump visar sig offentligt sedan de stora mediebolagen för fyra dagar sedan förklarade hans rival Joe Biden som segrare i det amerikanska presidentvalet.

Annons

Donald Trump har inte accepterat valutslaget utan har i en serie Twittermeddelanden hävdat att valet omgärdades av fusk och att han blivit "bestulen" på sin seger.

USA:s tillträdande president Joe Biden och hans hustru Jill Biden deltog ungefär samtidigt i en ceremoni i Philadelphia i delstaten Pennsylvania för att hedra krigsveteranerna

Stilleståndsdagen infaller alltid den 11 november, det datum 1918 då vapnen tystnade på västfronten under första världskriget. Minnesdagen instiftades efter krigets slut för att hedra dem som stupat i strid.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons