Annons
Nyheter

Drönare desinficerar indisk miljonstad

Indien • Publicerad 9 maj 2020
En indisk solat syns patrullera gatorna i femmiljonersstaden Ahmedabad där covid-19 sprids snabbt. Arkivbild.
En indisk solat syns patrullera gatorna i femmiljonersstaden Ahmedabad där covid-19 sprids snabbt. Arkivbild.Foto: Ajit Solanki/AP/TT

Den indiska miljonstaden Ahmedabad har provat en ny idé för att få bort coronasmitta från gator och torg. Under lördagen skickades drönare ut för att desinficera staden med rengöringsmedel, timmar efter det att polisen tömt gatorna på demonstranter som motsatte sig landets hårda restriktioner.

Ahmedabad, med omkring fem miljoner invånare, har tidigare väckt myndigheternas oro sedan många fall av smittan upptäckts där. Sammanlagt rör det sig om drygt tio procent av de rapporterade fallen i Indien. När det gäller döda har omkring 350 av totalt 2 000 fall rapporterats från Ahmedabad.

Annons

För att förhindra smittspridning av viruset infördes ett nationellt utegångsförbud i Indien i slutet av mars. I andra delar av landet har restriktionerna börjat lättas något och jordbrukare och industriarbetare har fått gå tillbaka till sina arbeten. Men för att få bukt med det lokala utbrottet i Ahmedabad har restriktionerna där i stället skärpts ytterligare.

Militärer och poliser patrullerar nu gatorna för att förhindra att folk bryter mot förbudet, och i princip alla butiker hålls stängda.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons