Annons
Nyheter

Drottning Elizabeth hoppar av Samväldeshyllning

Storbritannien • Publicerad 11 mars 2022
Brittiska drottningen Elizabeth ställer in ett offentligt framträdande på måndag. Bilden är från mitten av februari. Arkivbild.
Brittiska drottningen Elizabeth ställer in ett offentligt framträdande på måndag. Bilden är från mitten av februari. Arkivbild.Foto: Steve Parsons/AP/TT

Den brittiska drottningen Elizabeth kommer inte att som planerat närvara vid den årliga Samväldesdagen i Westminster Abbey på måndag, meddelar Buckingham Palace.

Meningen var att deltagandet i evenemanget skulle bli den 95-åriga monarkens första större offentliga framträdande efter flera månader av skör hälsa. I februari testade drottningen positivt för covid-19, och beskrevs då av hovet ha milda symptom. Sedan dess har hon friskförklarats och utfört "lättare sysslor" i jobbet på Windsor Castle.

Annons

I förra veckan tog Elizabeth exempelvis personligen emot den kanadensiska premiärministern Justin Trudeau i Windsor Castle när han var på besök i Storbritannien.

Nu har drottningen i stället bett sin son, tronarvingen prins Charles, ersätta henne på måndag, meddelar Buckingham Palace.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons