Annons

Drygt 750 personer utreds för förräderi

Den ukrainska säkerhetstjänsten SBU uppger att hundratals personer utreds för förräderi.
Samtidigt fortsätter Rysslands invasion av Ukraina skörda civila liv.
Ukraina • Publicerad 2 augusti 2022
En styrka från SBU i jakten på kollaboratörer i Charkiv. Bilden är från ett tidigare tillfälle, i våras.
En styrka från SBU i jakten på kollaboratörer i Charkiv. Bilden är från ett tidigare tillfälle, i våras.Foto: Felipe Dana/AP/TT

Ukrainska myndigheter utreder över 750 fall av förräderi och samarbete med ryska styrkor, enligt säkerhetstjänsten SBU, rapporterar Kyiv Independent.

De flesta fallen utreds i Luhansk, Donetsk, Zaporizjzja och Cherson.

Dog under evakuering

Annons

Samtidigt fortsätter striderna i södra Ukraina.

Tre människor dödades i ett ryskt granatanfall i regionen Cherson då de var på väg att evakueras, uppger ukrainsk militär. Enligt de ukrainska uppgifterna träffade granaten en minibuss som skulle evakuera civila från en by på landsbygden.

Sammanlagt ska sju personer ha funnits ombord på bussen, skriver Kyiv Independent. Personerna har förts till sjukhus.

Explosioner i Mykolajiv

I söndags utsattes Mykolajiv i södra Ukraina för omfattande ryskt bombardemang. Det ryska anfallet ska ha fortsatt under natten till måndagen och enligt stadens borgmästare Oleksandr Senkevytj har explosioner hörts runtom i staden också under natten till tisdagen, enligt Kyiv Independent.

Pavlo Kyrylenko, guvernör i regionen Donetsk i östra Ukraina, uppger på Twitter att tre civila dödats och tre andra skadats i regionen under måndagen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons