GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dykare fann sju påsar med dränkta kattungar

Djur • Publicerad 31 juli 2021
Två dykare fann döda kattungar på en åbotten. Arkivbild.
Två dykare fann döda kattungar på en åbotten. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT

Två fritidsdykare gjorde ett hemskt fynd när de dök i Lekarydsån i Alvesta. Sju påsar med stenar och benrester från kattungar låg på åns botten.

En av dykarna, Henric Sandqvist, har dykt i 20 år och han berättar att det inte är ovanligt att hitta kattungar som dränkts.

– Påsar med sten i brukar betyda kattungar eller något annat djur. Det låter hemskt, men man vänjer sig tyvärr, säger han till Smålandsposten.

Enligt djurskyddslagen kan den som orsakar onödigt lidande åt kattungar när de avlivas straffas med böter eller fängelse i upp till två år.

– Om man stöter på någon som dränker sina kattungar ska man genast göra en polisanmälan om djurplågeri, säger Wilhelmina Ehrenkrona, djurskyddshandläggare på länsstyrelsen i Kronoberg, till tidningen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.