Annons
Nyheter

Efter anklagelsen: Kinas ambassadör läxas upp

Sydkorea • Publicerad 9 juni 2023
Före bråket: bild från i torsdags, då Kinas Sydkorea-ambassadör Xing Haiming, till höger, åt middag med den sydkoreanske oppositionsledaren Lee Jae-Myung.
Före bråket: bild från i torsdags, då Kinas Sydkorea-ambassadör Xing Haiming, till höger, åt middag med den sydkoreanske oppositionsledaren Lee Jae-Myung.Foto: Yonhap/AP/TT

Han fällde kommentarer som är "sanslösa och provokativa". Sydkoreas utrikesdepartement har därför kallat till sig Kinas ambassadör för att protestera.

Ambassadören Xing Haiming uttalade sig i samband med en middag med den sydkoreanske oppositionsledaren Lee Jae-Myung. Han menade att Sydkorea lutar sig för mycket mot USA i utrikespolitiken.

Annons

– När Förenta staterna med all sin makt pressar Kina, satsar en del på att USA kommer att vinna och Kina förlora. Men det är självklart en missbedömning, ska Xing ha sagt.

– Jag kan säga med säkerhet att de som satsar på att Kina besegras kommer att ångra det.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons