Annons
Nyheter

Efterlängtad aktivitetslokal ska byggas på Bågen

Bågens vårdbostäder bygger till. I vår får man en länge efterlängtad lokal för aktiviteter.
- Här ska boende på Bågen och äldre på Teleborg få en gemensam träffpunkt, säger enhetschef Lisbeth Wickström.
Nyheter • Publicerad 7 januari 2006
Märta Rydberg, i mitten, bor på Bågen sedan flera år och är en flitig deltagare på olika aktiviteter. - Man kan gott ställa upp på det som ordnas, man vet aldrig vad som händer, säger hon till Lisbeth Wickström och Ann Eriksson.
Märta Rydberg, i mitten, bor på Bågen sedan flera år och är en flitig deltagare på olika aktiviteter. - Man kan gott ställa upp på det som ordnas, man vet aldrig vad som händer, säger hon till Lisbeth Wickström och Ann Eriksson.Foto: 

Bågen, med 51 vårdbostäder, öppnades 1994. Förutom att alla boende har en egen lägenhet finns det gemensamma dagrum, som också används som matsal, på alla våningsplan. Dessa lokaler har hittills använts för alla gemensamma aktiviteter.

- Det var en miss från början att det inte funnits någon gemensam större samlingslokal, säger Ann Eriksson som arbetat på Bågen sedan starten.

Annons

Önskemål från personalen

Det är efter många års starka önskemål från personalen som utbyggnaden nu beslutats av omsorgsnämnden.

Aktivitetslokalen kommer att användas av både Bågen och hemtjänsten på Teleborg. Även pensionärer som bor kvar hemma är välkomna till de aktiviteter som ordnas.

- Det tycker vi är mycket positivt. Vi vill ge möjlighet till stimulans såväl som sällskap åt alla äldre i närområdet, säger Lisbeth Wickström.

Lisbeth Wickström och Ann Eriksson ser inga gränser för vad man nu kan ordna: bakning, kafé, musikkvällar, läsecirklar, biovecka, kräftskiva ...

En hel del av detta ordnas redan nu. Men det är problem att bereda plats åt alla i ett dagrum och pussla så att aktiviteterna inte kolliderar med måltiderna.

Viktigt för de äldre

Aktiviteterna är viktiga för de äldre, anser de. Alla mår bra av att träffa andra människor och umgås.

- Vi är jätteglada för det här. Det här ligger helt i linje med vårt sociala synsätt. Att vi ska bemöta människor på ett bra sätt och behålla de förmågor man har, säger Lisbeth Wickström.

- Det gäller att ta vara på det friska, så länge det går, säger Ann Eriksson.

Annons

Samlingslokalen kommer att ligga direkt till vänster om entrén, som pendang till den utbyggnad som finns på högra sidan.

120 kvadratmeter

Den 120 kvadratmeter stora utbyggnaden kommer att användas för många ändamål. Förutom aktiviteter av olika slag för de äldre kan personalen utnyttja lokalerna för personalmöten och personallunch.

Kerstin Haggren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons