Annons
Nyheter

Elevråden går samman i Älmhult

Nu vill eleverna i Älmhult ha mer att säga till om.
Kommunens alla elevråd har inlett samarbete för demokratins skull.
Nyheter • Publicerad 27 januari 2006

De är många och med samarbete blir de också starkade. Det hoppas Älmhults grundskolors elevråd för årskurserna 6-9 som just börjat samarbeta.

- Om bara en skola säger ifrån kanske ingen lyssnar. Men om vi är fler kan vi få mer att säga till om, menar Amanda Johansson, ordförande Linnéskolans elevråd.

Annons

Det är bara de större gemensamma frågorna, som berör alla skolorna, som kommer att diskuteras. En het fråga just nu handlar om läsårstiderna. Och här har elevråden på skolorna skrivit till barn- och grundskolenämnden i Älmhult och framfört sina önskemål om att få vara med och påverka och tycka till.

En annan aktuell fråga i den nya elevrådsgruppen är arrangerandet av en gemensam bal när niorna slutar. Och kanske blir det en sådan redan i år. Amanda Johansson hoppas det blir en tradition.

- Det är många som skiljs åt redan i nian och det vore kul att göra en gemensam bal för alla skolor.

Kajsa Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons