En händelserik natt med flera tillbud

Växjö Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/Sydöstran

Under natten har polisen i Växjö haft att göra. Bland annat har tre personer gripits misstänkta för stöld genom inbrott.

Vid 01-tiden på natten till lördagen får polisen larm från en kvinna som säger att hon blivit misshandlad i centrala Växjö.

– Det ska handla om att en man har knuffat kvinnan till marken och eventuellt har hon också fått någon smäll av honom, säger Viktor Jensen, jourhavande stationsbefäl vid polisen i Växjö.

Enligt polisen finns bra signalement på den misstänkta mannen.

Strax innan 02-tiden larmas polisen ut till Dusavägen i Växjö till ett pågående inbrott. Polis kan gripa tre gärningsmän som är i 20-30-årsåldern. Männen förs till polisstationen i väntan på förhör.

– Samtliga männen är misstänkta för stöld genom inbrott och förhör kommer påbörjas så fort vi har hela bilden klar för oss, säger Jensen.

Ytterligare en misshandel äger rum under senare delen av natten. Denna gången i Ljungby. Det ska vara två personer som hamnat i gruff inne på en nattklubb varpå båda männen går ut för att prata.

– Detta prat slutar med att den ena mannen som är i 20-årsåldern utdelar flera knytnävsslag mot den andra mannens ansikte, säger Viktor Jensen.

Mannen som utdelade knytnävsslagen är nu misstänkt för misshandel.