Annons
Nyheter

En miljon strömlösa när Kanada fryser till is

Över en miljon kanadensare är utan el sedan en isstorm slagit hårt mot landets östra delar.
Kanada • Publicerad 6 april 2023
En kvinna försöker ta sig in i sin bil i Ottawa, Ontario, sedan ett träd fallit över vägen.
En kvinna försöker ta sig in i sin bil i Ottawa, Ontario, sedan ett träd fallit över vägen.Foto: Justin Tang/Canadian Press/AP/TT

De frostiga vindarna har fått träd att välta över elledningar och orsakat stora skador. På Twitter uppmanar Ottawas brandförsvar invånarna att hålla sig borta från alla fallna ledningar, som lätt fattar eld när grenar landar på högspänningskablar.

En varning för underkylt regn har utfärdats i provinsen Québec. Myndigheterna varnar för att de samlade ismängderna på sina håll är tunga nog för att välta träd med rötterna.

Annons

Runt hälften av de strömlösa finns i Montréal, där myndigheterna jobbar hårt för att få bort brutna grenar och fallna ledningar från gatorna.

I grannprovinsen Ontario har över 100 000 invånare drabbats av strömavbrott, kraftiga vindar, åskoväder och isiga skyfall.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons