Annons
Nyheter

Två skadade i explosion på läkarmottagning

Två personer skadades vid 11-tiden vid en explosion i en fastighet på Första Långgatan i Göteborg.
Polisen har startat en utredning om mordförsök, allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om explosiva varor.
Brott • Publicerad 11 november 2020
Polis och räddningstjänst på Första Långgatan i Göteborg, där två personer skadades vid en explosion på tredje våningen i en fastighet. Händelsen utreds som mordförsök.
Polis och räddningstjänst på Första Långgatan i Göteborg, där två personer skadades vid en explosion på tredje våningen i en fastighet. Händelsen utreds som mordförsök.Foto: Adam Ihse/TT

Explosionen skedde vid 11-tiden, i en läkarmottagning på tredje våningen. Byggnaden rymmer en rad olika verksamheter, men så vitt känt inga bostäder.

Annons

Senad Krmo är lärare på Framtidsgymnasiet, som finns i det drabbade huset.

– Det var en rejäl smäll och man kunde se att det blev rätt stora skador, säger han till TT.

– Vi har omkring 350 elever, även om inte alla var på plats i dag. Vi utrymde skolan och eleverna har fått gå hem.

De två personer som förts till sjukhus bedöms inte vara livshotande skadade, uppger polisen för GT.

Polisens tekniker, och personal från den nationella bombskyddsgruppen, kallades in för att kontrollera att det inte fanns något mer i byggnaden som kan explodera.

Platsen uppges vara samma som den där en dörr sprängdes nattetid för några veckor sedan. Den gången hördes smällen över stora delar av Göteborg.

Flera spårvagnslinjer fick ledas om efter explosionen. Vid 13-tiden tog bort polisen bort sina avspärrningar, och insatsen på platsen började avvecklas.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons