Annons
Nyheter

Ett års fängelse för narkotikabrott

Växjöbon som i november avslöjades med 100 gram amfetamin döms till ett års fängelse. Mannen fälls för narkotikabrott och häleri av en dator från Sunnerboskolan i Ljungby.
Nyheter • Publicerad 4 januari 2006

Den 50-årige mannen är tidigare känd i narkotikasammanhang. När polisen gjorde husrannsakan bar han 18 gram amfetamin på sig. Resten fanns väl gömt i en lampkupa och nosades upp av en polishund.

Under hela utredningen har 50-åringen nekat till all kännedom om amfetaminpartiet i lampan. Mannen hävdade att någon annan måste ha lagt dit det utan hans kännedom. Men vid partiet låg även en hårsnodd och på den fanns sekret som vid DNA-undersökningen visade sig komma från Växjöbon.

Annons

Växjö tingsrätt anser det klarlagt att mannen finansierat sitt eget missburk med att själv sälja narkotika. Vid husrannsakan hittade polisen även närmare 100 portionspåsar och en våg, typiska hjälpmedel vid narkotikahantering.

Tingsrätten konstaterar att narkotikabrottet är så pass allvarligt att domen måste bli ett års fängelse. Dessutom skall mannen vara kvar i häkte eftersom det finns risk för fortsatt brottslighet.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons