Annons
Nyheter

Ett års fängelse för TV-stölder

Ett års fängelse var, det blev straffet för de tre män som stått åtalade för grovt häleri efter inbrottet i en lastbil då 48 plasma-tv stals.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2006

Tv-apparaterna var värda 560 000 kronor och stals ur en lastbil som stod parkerad vid Luhrpasset den 7 december förra året.

Ett par hundra meter från lastbilen hittades TV apparaterna i ett skogsparti. Gömman bevakades sedan av poliser från flera län i omkring tolv timmar innan de tre männen kom.

Annons

De greps efter att de lastat och kört i väg med stöldgodset från en tjuvgömma. De har hela tiden nekat till brottet och att de känner varandra.

Men tingsrätten skriver i sin dom att man anser att bevisningen mot dem är så stark att det inte finns några tvivel om att de känner varandra och är skyldiga till grovt häleri.

Männen skall dessutom utvisas ur Sverige.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons