Annons
Nyheter

Euroområdets BNP växte

Nyheter • Publicerad 17 april 2004

BRYSSEL Euroområdets bruttonationalprodukt (BNP) växte med 0,3 procent under sista kvartalet i fjol, jämfört med tredje kvartalet, enligt definitiva siffror från EU:s statistikmyndighet Eurostat.

I beräknad årstakt växte BNP med 0,6 procent under fjärde kvartalet 2003. För helåret 2003 stannade tillväxten i euroområdet därmed på blygsamma 0,4 procent. I hela EU växte BNP med 0,4 procent under fjärde kvartalet jämfört med kvartalet före. Tillväxten på årsbasis var 0,9 procent.

Statistiken har inte reviderats jämfört med de tidigare publicerade siffrorna. EU-kommissionens ekonomer räknar med att tillväxten i euroområdet stärks något framöver. I en prognos, som publicerades samtidigt som Eurostats BNP-statistik, väntar sig kommissionen att BNP växer med 0,3-0,7 procent under både första och andra kvartalet i år jämfört med föregående kvartal. Prognosen är oförändrad jämfört med kommissionens förra prognos som kom i mars. ()

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons