Annons
Nyheter

Okänt föremål detonerade vid bil – väckte helt bostadsområde

Ett föremål detonerade i natt under eller intill en bil på Vintervägen i Växjö i natt. Vad som exploderat är i nuläget oklart. Polisen arbetar nu med en teknisk undersökning i ärendet.
Växjö • Publicerad 20 juli 2018
Här stod bilen som skadades i explosionen.
Här stod bilen som skadades i explosionen.Foto: Lennart Ernstsson

Någonting exploderade på Vintervägen i Växjö runt klockan ett natten till fredag. Räddningstjänsten vet i nuläget inte vad det var som small.

– Motorhuven på en bil hade flyttats lite men vi såg ingen rök på platsen så vi kan inte säga vad det är som har hänt, säger insatsledare Anders Altberg.

Annons

Vad som dock står klart är att de boende i området väcktes av knallen och gick ut för att se vad som hänt

– Det fanns ungefär 60-70 personer på plats när vi anlände, säger Anders Altberg.

En boende i närområdet satt och tittade på tv när händelsen inträffade.

– Först såg vi ett ljussken och sedan hörde vi en kraftig smäll. Vi blev väldigt chockade, säger han till Smålandsposten.

Vid halv sju-tiden på fredagsmorgonen uppgav polisen att ett okänt föremål tycks ha detonerat intill eller under bilen som stod parkerad nära ett lägenhetshus. Bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning. Ingen skadades i explosionen, och polisen kan i nuläget inte säga något om eventuella hotbilder.

Joakim Karlsson, räddningschef på räddningstjänsten Värend, hade kontakt med insatsstyrkan på plats. Han säger att ärendet inte drog ut på tiden.

– Vi fick först larm om att det kunde vara en bil som exploderade, men så var det ju inte. Det hela var snabbt avklarat, säger han.

Linus DahlbäckSkicka e-post
Niklas WeimerSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons