Annons
Nyheter

Explosion vid bostadshus – stort hål i porten

En explosion inträffade utanför ett flerfamiljshus i Frölunda i Göteborg under natten mot söndagen. Nu utreder polisen om det finns en koppling till fredagens skjutning i samma del av staden.
Brott • Publicerad 8 januari 2023
Polisen utreder en explosion som inträffat i Frölunda under natten mot söndagen. Arkivbild.
Polisen utreder en explosion som inträffat i Frölunda under natten mot söndagen. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

– Vi vet att det är oroligt i området mellan två olika konstellationer. Det gör att vi tittar på om det finns ett samband, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

– Det är en konflikt som pågått i flera år.

Annons

Boende slog larm på söndagsförmiddagen efter att ha upptäckt spår efter en detonationen på Rubingatan. Polisen hade då redan varit och letat i området under natten, efter att smällar hörts, men utan att hitta något.

Polisen har under dagen konstaterat att det skett en explosion utanför porten till huset.

– Den har orsakat splitterskador på väggarna och även fönsterrutan till porten. Det är ett stort hål i den. Men inga personer har kommit till skada, säger Thomas Fuxborg.

En teknisk undersökning har gjorts, men det är oklart vad som har detonerat. Ingen har gripits.

– Vi håller på med dörrknackning och har trygghetsskapande närvaro med uniformerad polis, utöver de områdespoliser som redan är där, säger Fuxborg.

I fredags avlossades flera skott mot porten på ett flerfamiljshus på Karneolgatan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons