Annons
Nyheter

Fackförbundet Kommunal gav anställda bonus

Ekonomi • Publicerad 11 april 2022
Anställda på Kommunal fick bonus. Arkivbild.
Anställda på Kommunal fick bonus. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Förra året fick de anställda hos fackförbundet Kommunal en engångsbonus på 8 000 kronor, skriver Kommunalarbetaren. Orsaken var pandemin, och de särskilt tuffa förhållandena, då bland annat många fick arbeta hemifrån. Kostnaden för bonusen blev 5,4 miljoner kronor.

– Precis som vi ska vara ett bra fackförbund vill vi vara en bra arbetsgivare, säger Kommunals personalchef Per Holmström till tidningen.

Annons

Medlemmarna i fackförbundet, som i många fall inte haft möjlighet att arbeta hemifrån under pandemin, har dock inte fått veta något om bonusen till de anställda på förbundet. Per Holmström tycker att bonusen är en fråga för förbundsstyrelsen.

– Förbundsstyrelsen ansåg att det hade varit ett tufft år där man på något sätt ville uppmärksamma alla medarbetare. Många hade jobbat hemma. Man tyckte det var värt att premiera personalen på ett fint sätt. Det var så diskussionen gick och då tyckte man att det här var en lämplig åtgärd, säger Per Holmström.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons