Annons
Nyheter

Falsklarm stängde senatsbyggnad i Washington

USA • Publicerad 2 augusti 2023
Kapitolium fotograferad från den aktuella byggnaden Russell Senate Office Building. Arkivbild.
Kapitolium fotograferad från den aktuella byggnaden Russell Senate Office Building. Arkivbild.Foto: J Scott Applewhite/AP/TT

Efter ett larm om en beväpnad person utrymde polisen i Washington DC under onsdagen en byggnad som tillhör USA:s senat. Allmänheten uppmanades att lämna området i centrala delarna av den amerikanska huvudstaden.

Men Kapitoliumpolisen hittade varken någon misstänkt person eller tecken på att skott avlossats och enligt medier tyder allt på att det var ett falsklarm.

Annons

En talesperson för brandkåren uppger för The Washington Post att man avslutat sin insats men att polisen kontrollerar hela den tillfälligt nedstängda byggnaden.

Den aktuella byggnaden är inte Kapitolium där senaten samlas, utan kammarens kontorsbyggnad ett hundratal meter därifrån.

Såväl senaten som representanthuset har sommaruppehåll.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons