Annons
Nyheter

Fängelse – smugglade cannabis värt miljoner

Brott • Publicerad 12 november 2020
Tullen upptäckte knark i lasten – men valde att inte avslöja fyndet för att kunna följa smugglingsresan. Arkivbild.
Tullen upptäckte knark i lasten – men valde att inte avslöja fyndet för att kunna följa smugglingsresan. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

När den slovenska lastbilen togs ut för kontroll på svenska sidan Öresundsbron gjorde tullen en upptäckt i lasten: 16 kartonger packade med 147 kilo cannabis.

Men i stället för att gripa den 56-årige lastbilschauffören där och då, byttes knarket ut mot grillkol. Sedan följde polisen lastbilens smugglingsfärd upp till Halmstad. Där väntade två män på knarket, som även de till slut greps.

Annons

Nu döms lastbilsföraren vid Malmö tingsrätt till fyra år och elva månaders fängelse för bland annat grov narkotikasmuggling. De andra männen, 34 respektive 31 år gamla, döms till fyra år och en månad samt tre år och elva månaders fängelse för narkotikabrott och brott mot vapenlagen samt försök till narkotikabrott.

Enligt domen ska Tullverket ha värderat narkotikans gatuvärde till nära 17 miljoner kronor om det sålts på gatan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons