Annons
Nyheter

Färre norrmän handlar i Sverige

Ekonomi • Publicerad 1 augusti 2022
Jämfört med innan pandemin åker 28 procent färre norrmän över gränsen på dagsturer till Sverige. Arkivbild.
Jämfört med innan pandemin åker 28 procent färre norrmän över gränsen på dagsturer till Sverige. Arkivbild.Foto: Tor Erik Schrøder/NTB/TT

Mycket färre norrmän åker på dagsturer till Sverige för att handla nu än innan coronapandemin, enligt siffror från den norska banken DNB. Minskningen från 2019 är 28 procent.

Siffrorna gäller dagsturer över gränsen, enligt Avisa Olso. De som varit i Sverige i flera dagar finns inte med i statistiken.

Annons

Ine Oftedahl, chef för datatransformation på DNB, säger att den svenska handeln har fått en tuffare start än vad banken trodde.

– Efter återöppningen trodde vi att handeln snabbt skulle studsa tillbaka till 2019 års nivåer, men det har tagit ett tag. Ser vi till april, maj och juni 2022 har antalet dagsturer varit 28 procent lägre än vad vi såg 2019, säger hon.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons