Annons
Nyheter

Fastighetsägare välkomnar objektiv bedömning

Ingemar Ljungcrantz, en av de fem fastighetsägare som har överklagat den av Växjö byggnadsnämnd antagna detaljplanen för Strandängen till länsstyrelsen, är starkt kritisk till byggplanerna.
Nyheter • Publicerad 12 januari 2006

- Jag vill att det ska byggas i Tävelsås, helst på höjdsträckningen väster om Tävelsåssjön. Men här har man hittat det absolut sämsta området. Och om man ändå skulle genomföra planerna är det bäddat för konflikter mellan villaägarna och de närliggande jordbruken.

Jag anser att detta strider mot allt vackert tal om att underlätta för småföretag och lantbruk, säger Ingemar Ljungcrantz.

Annons

Kommer inte att beaktas

Han tror inte att länsstyrelsen kommer att beakta den protestlista som 476 personer i Tävelsås med omnejd har skrivit på.

Vet inte vad som gäller

- Folk vet inte vad som gäller men skriver ändå på. Och jag är till freds med att länsstyrelsen nu tar tag i detta, säger Ingemar Ljungcrantz.

- Då får vi en objektiv bedömning av byggplanerna på Strandängen.

Berne Persson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons