Annons
Nyheter

Fastställt straff för förare vid dödskrasch

Brott • Publicerad 7 juni 2022
Fyra unga män omkom när bilen de färdades i kraschade av vägen i hög hastighet. Den kvinnliga föraren skadades svårt men överlevde. Arkivbild.Foto: Mats Andersson / TT

Hovrätten fastställer straffet för den unga kvinna som körde vid dödsolyckan i Sörfors utanför Sundsvall i slutet av maj 2020. Påföljden blir skyddstillsyn och fängelse i två månader för fyra fall av vållande till annans död, vållande till kroppsskada samt grov vårdslöshet i trafik, samtliga grova brott.

Kvinnan körde i hög fart om en annan bil och kraschade av vägen. En film som lades upp på Snapchat strax före olyckan visar att bilen håller en hastighet på drygt 150 kilometer i timmen på en väg med 70-gräns.

Annons

Fyra 16-åriga pojkar som satt obältade i baksätet omkom. Föraren fick livshotande skador och låg länge nedsövd efter olyckan men överlevde. Även en 14-årig flicka som var med överlevde.

Den enda ändringen från tingsrättsdomen är att hovrätten sänker det belopp som kvinnan ska betala i skadestånd till flickan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons