Annons
Nyheter

Felaktig skyltning i Moheda

Gamla vägen mellan Moheda och Torpsbruk blev plötsligt vältrafikerad. De orange skyltarna som skulle leda trafiken förbi vägarbetet på väg 30 stod på fel ställe.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2006

När Vägverket utför arbete, ofta via entreprenör, så försöker de i första hand att leda trafiken på annan väg. Enligt Sören Karlsson på Vägverket så handlar det om arbetsmiljön för vägarbetarna.

- Det händer olyckor varje år. Och eftersom folk inte förstår att köra långsamt förbi arbetsplatserna så försöker vi leda trafiken på annat håll.

Annons

Inte skylla på någon

I samband med asfaltsomlägning på väg 30 mellan Ör och Bredhult leds trafiken om. Av olika anledningar blev det fel när de orange skyltarna sattes upp under tisdagen. Trafiken leddes via Moheda centrum, förbi Vegby och gamla vägen över Östanåkra till Torpsbruk. Därefter ut till 126:an.

- Det hade blivit fel, vi vill inte skylla på någon men nu är det tillrättat, säger Sören Karlsson.

Överseende

Den felaktiga skyltningen blev under onsdagen ändrad och från Ör går nu trafiken ner till Moheda och raka vägen upp till länsväg 126. En betydligt smidigare lösning än den första. Det blir något längre för dem som kör mellan Växjö och Lammhult än normalt. Men Vägverket hoppas att trafikanterna ska ha överseende med det. Behörig trafik, bussar och de som bor längs den avstängda vägen, får lov att köra på väg 30 enligt Sören Karlsson.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons