Annons
Nyheter

Fem års fängelse för nattligt rån hos 87-åring

En 19-årig man döms till fem års fängelse för att tillsammans med en annan person ha rånat en 87-åring i dennes hem i Växjö tidigare i år, skriver .
Brott • Publicerad 2 juni 2022
En 19-åring döms för att ha rånat en 87-årig man i dennes hem. Arkivbild.
En 19-åring döms för att ha rånat en 87-årig man i dennes hem. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

"Det aktuella rånet har allvarliga inslag. Det förövades nattetid av två personer mot en ensam äldre man i dennes bostad. Angreppet har dessutom skett medan NN (87-åringen) låg i sin säng, vilket gjorde honom än mer skyddslös", skriver tingsrätten.

De två rånarna ska ha tagit sig in i mannens bostad genom balkongen mot vilken de rest en stege. Mannen väcktes av att en av rånarna tryckte ner honom i sängen och höll för hans mun och näsa.

Annons

Ett vittne som hört mannen skrika larmade polisen.

Enligt polisen var rånet det fjärde inom loppet av några månader som 87-åringen utsattes för. Teorin är att rykten har gått om att mannen haft värdesaker i sin bostad.

19-åringen har nekat till brott, trots teknisk bevisning i form av både dna-spår och positionering från hans mobiltelefon. 19-åringen döms till fem års fängelse, minimistraffet för grovt rån, då straffrabatten för 18–20-åringar avskaffades strax innan brottet begicks.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons