Annons
Nyheter

Fem års fängelse för våldtäkt av barn

Brott • Publicerad 11 augusti 2023
Den 14-åriga flickan utsattes för våldtäkt av en jämnårig pojke och en 23-åring. Arkivbild.
Den 14-åriga flickan utsattes för våldtäkt av en jämnårig pojke och en 23-åring. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den 14-åriga flickan tvingades in i en bil och utsattes sedan för våldtäkt av en jämnårig pojke och hans äldre släkting, som nu döms till ett flerårigt fängelsestraff, rapporterar Sydsvenskan.

Det som offret betecknar som en skräckfärd startade i Staffanstorp och slutade vid ett nedlagt stenbrott. Där utsatte 14-åringen och 23-åringen henne för flera sexuella aktiviteter medan två andra män höll vakt utanför bilen.

Annons

23-åringen hävdade under rättegången i Lunds tingsrätt att flickan gett sitt medgivande och 14-åringen uppgav att han lämnat bilen och inte visste vad som hände i den, men rätten väljer att tro på flickan.

23-åringen döms till fem års fängelse för grov våldtäkt mot barn samt utvisning efter avtjänat straff. Även 14-åringen anses, via så kallad bevistalan, ha gjort sig skyldig till grov våldtäkt, men eftersom han inte är straffmyndig får han ingen påföljd.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons