Annons
Nyheter

FI tvekar om bankutdelning nästa år

Ekonomi • Publicerad 11 november 2020
Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen ska senare i dag tala på konferensen Di Bank. Arkivbild.
Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen ska senare i dag tala på konferensen Di Bank. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Bankledningarna bör fortsatt hålla tillbaka aktieutdelningar till ägarna, återupprepar Finansinspektionens (FI) generaldirektör Erik Thedéen. Orsaken är coronakrisen och osäkerheten den skapar för den finansiella stabiliteten.

Men om den ekonomiska återhämtningen fortsätter in i nästa år kan bankerna börja ge viss utdelning 2021. Men det är inte säkert:

"Vad gäller FI:s syn på utdelningar under nästa år kommer utvecklingen från och med nu att bli avgörande. FI kommer att analysera läget löpande och delta aktivt i den internationella tillsynsdiskussionen om vad som är lämpliga rekommendationer", skriver FI i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons