Annons
Nyheter

Finanstidning: SAS-piloterna skärper kraven

Ekonomi • Publicerad 14 juni 2022
Ett SAS-plan vid Malmö Airport.
Ett SAS-plan vid Malmö Airport.Foto: Johan Nilsson/TT

Konflikten mellan flygbolaget SAS och pilotfacken hårdnar. Enligt norska finanstidningen Dagens Næringsliv ska de fyra facken i ett brev till sina medlemmar uppgett att det inte längre är aktuellt att gå med på några kostnadssänkningar. I stället skärper man kraven och vill ha höjda löner och bättre villkor.

"Kraven som lagts fram för SAS i den här fasen innebär löneökningar samt förbättringar i arbetsvillkoren", står det i brevet enligt tidningen.

Annons

Detta efter att man under pandemin ska ha erbjudit SAS ett tidsbegränsade krisavtal som "skulle ha stärkt företagets ekonomi avsevärt", hävdar fackförbunden.

TT har sökt Martin Lindgren, ordförande i SAS-sektionen på Svensk pilotförening, utan framgång.

Pilotfacken har sedan tidigare varslat om strejk från och med den 29 juni. I måndags drog medlingsförhandlingarna i gång mellan piloterna och flygbolaget.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons