Annons
Nyheter

Fler än 1 000 bötfällda för störande musik

Polisen har utfärdat 1 058 böter på plats för förargelseväckande beteende för de som spelar hög, störande musik, rapporterar .
Brott • Publicerad 11 juni 2022
Att spela hög, störande musik i sin bil kan leda till 1|000 kronor i böter. Arkivbild.
Att spela hög, störande musik i sin bil kan leda till 1|000 kronor i böter. Arkivbild.Foto: ANNA ERIKSSON/TT

Sedan första juli i fjol kan polisen utfärda ordningsböter på 1 000 kronor på plats för de som spelar för hög musik – sedan dess har drygt 1 000 böter skrivits ut. Siffran gäller de böter som godtagits på plats.

Mer än hälften av dem, 546 stycken, kommer från polisens region Bergslagen, som innefattar Dalarna, Värmland och Örebro län.

Annons

Enligt poliskommissarie Patrik Vallin kan det bero på att hög bilmusik är ett problem i regionen, att det finns en stark motorkultur, men också att polisen arbetar intensivt med frågan.

– Många kollegor i yttre tjänst vet vad de ska göra och är inriktade på problemet. Det avspeglar sig också i statistiken, säger han till tidningen.

I Värmland har 298 böter delats ut, vilket är flest i regionen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons